RVS TAFELPOTEN

WELKE TAFELPOOT ONDER MIJN TAFEL?

WELKE POOT ONDER RONDE TAFEL?

Een ronde of ovalen tafel heeft meestal maar 1 poot. Een matrixpoot is ideaal voor een ronde- of een ovalen tafelblad. Omdat de matrixpoot in het midden van de tafel gemonteerd wordt, houd je altijd voldoende ruimte over om stoelen om de tafel heen te plaatsen.

WELKE POOT ONDER VIERKANTE TAFEL?

Onder een vierkante tafel plaats je rechte poten precies onder de hoeken. Op die manier benut je de ruimte onder de tafel maximaal. Dit kunnen natuurlijk ook vierkante poten zijn, zolang de poten aan de rand van de tafel geplaatst worden. 

RECHTHOEKIGE TAFELS

Voor een rechthoekige tafel kan ieder soort tafelpoot gekozen worden. Hieronder lees je meer over de verschillende tafelpoten en de voor- en nadelen.

KRUISPOTEN

Kruispoten – ook wel X-poten genoemd – zijn momenteel ontzettend geliefd omdat ze mooi passen binnen een industrieel interieur. Deze stijl is al enige jaren een trend en wij zien dat deze trend doorzet en ook steeds volwassener wordt. 

De kruispoten zijn stabiele poten, ideaal dus wanneer je kinderen en/of huisdieren hebt. Houd er wel rekening mee dat deze poten wel enige ruimte innemen, dus dat je minder ruimte overhoudt om je stoelen neer te zetten. 

MATRIXPOTEN

De matrixpoot; origineel, trendy en gezellig. Zeer geschikt voor ronde- en ovale tafels omdat de poot in het midden van de tafel samenkomt. Een ander voordeel van de matrix poten – ook wel bekend als spinnenpoten – is dat je om de gehele tafel stoelen kunt plaatsen. 

Nadelen van deze tafelpoot is dat mensen met lange benen weinig ruimte hebben. Ook kan de tafel gaan wiebelen als erop geleund wordt met veel gewicht.

RECHTE POTEN

Een klassiek onderstel met rechte poten komt in elk interieur tot zijn recht. Met een dun kokerprofiel zijn rechte tafelpoten een must-have in een minimalistische inrichting. 

Rechte poten met een dikker kokerprofiel ogen stoerder. Rechte poten zijn ideaal tijdens het schoonmaken en ook met beenruimte kom je nooit in de knoei.

VIERKANTE POTEN

Een originele variant op de rechte poten, waarbij de onderkant ook gesloten is. Ook voor de vierkante poten geldt dat de poten in veel keukens tot hun recht komen en hierdoor ook gemakkelijk gecombineerd kunnen worden. Onder een tafelblad met dikke vierkante poten kunnen prima fijne, Scandinavische stoeltjes geplaatst worden. 

SCHUINE POTEN

Hip en eigenwijs, want de schuine poten zijn net even anders dan de rechte poten. Ze hebben dezelfde voordelen en voelen zich goed thuis in een eigenzinnig interieur. Vooral onder grote tafels waar je met 6+ personen wil kunnen eten, staan deze poten buitengewoon goed. Houd er wel rekening mee dat deze poten meer ruimte innemen dan de rechte tafelpoten.

ADVIES NODIG? WIJ HELPEN JE GRAAG OP WEG.