Stappenplan voor een spoelbak op maat

Stappenplan voor een spoelbak op maat

SPOELBAK VAN RVS

SPOELBAK VAN RVS OP MAAT

STAPPENPLAN

STAP 1 | BEPAAL DE MAAT

De maten van de spoelbak zijn afhankelijk van de vraag of je hetzelfde aanrechtblad houdt en dus afhankelijk bent van deze maatvoering, of dat je hier vrij in bent omdat je een nieuw aanrechtblad - of misschien wel een hele nieuwe keuken koopt.

 

De keuze voor de afmetingen hangt nauw samen met je prioriteiten. Een grotere spoelbak neemt meer (werk)ruimte in beslag. Niet handig wanneer je maar een kleine keuken en een klein aanrecht hebt, of wanneer je de voorkeur geeft aan veel werkruimte.

Ruim opgezette keuken met eiland

STAP 2 | DE UITSPARING METEN

Het meten van de uitsparing (het gat waar de spoelbak in komt te hangen) is een zeer precies werkje. Dit wil je heel nauwkeurig opmeten, zodat de randen van de spoelbak goed aansluiten op het aanrecht. De felsrand (de rand van de spoelbak) is doorgaans 2 cm.

 

Niet bekend met het opmeten en/of plaatsen van spoelbakken? Dan kun je overwegen om hier een loodgieter voor te vragen

Meetlint

STAP 3 | KIES JE SPOELBAK

Wij maken uitsluitend enkele wasbakken. De spoelbak kan in verschillende maten worden besteld. Ook de diepte heeft geen standaard maat. De reguliere maat voor een wasbak is 35 cm x 45 cm met een diepte van 16 cm. Een enkele spoelbak leveren wij standaard met strakke haakse hoeken.

 

Je kunt ook kiezen voor de anderhalve spoelbak – je kent hem vast – waarbij je een grote spoelbak hebt en daarnaast zijn kleinere broertje. Deze wordt vaak gebruikt om bijvoorbeeld vieze borden en groenten in af te spoelen. Deze spoelbak kunnen wij niet leveren.

 

Tot slot kun je kiezen voor twee spoelbakken naast elkaar. Aangezien wij zelf alleen enkele spoelbakken leveren, kunnen wij alleen twee losse spoelbakken leveren. Twee spoelbakken is ideaal wanneer je geen vaatwasser hebt en veel tijd in de keuken doorbrengt. 

Gootsteen

STAP 4 | kies de vorm

Spoelbakken heb je in verschillende vormen en maten. Denk goed na over hoe je ideale spoelbak eruit ziet.

 

Wordt het een vierkant- of rechthoekig model? Heb je de voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen? Een rechthoekige spoelbak is vaak groter waardoor je minder werkruimte over houdt op je aanrechtblad. Een strakke vierkante spoelbak past goed bij een moderne keuken, maar hier kun je weer minder afwas in kwijt.

 

Spoelbak met fruit

STAP 5 | HOE LIGT DE SPOELBAK IN HET AANRECHT?

Er zijn drie manieren waarop een spoelbak in het aanrecht kan worden geplaatst: onderbouw, bovenbouw of vlakke inbouw. 

 

Onderbouw ontstaat wanneer je de spoelbak letterlijk onder je aanrechtblad plaatst. Van bovenbouw is sprake als de spoelbak ‘op’ het aanrecht wordt neergelegd. Tot slot kun je kiezen voor een vlakke inbouw, waardoor de spoelbak gelijk met het aanrecht komt te liggen. 

 

Let op, wij maken alleen spoelbakken die geschikt zijn voor onderbouw en bovenbouw.

RVS Kraan

ADVIES NODIG? WIJ HELPEN JE GRAAG OP WEG.

Overtuigd van een maatwerk spoelbak? Vraag dan snel een offerte op!

Sterk Materiaal

Duurzaam materiaal

RVS van hoge kwaliteit

POPULAIR

Terug naar blog